Company about
Home > Sharepoint 2013 > Sharepoint 2013 Web Analytics Not Working

Sharepoint 2013 Web Analytics Not Working


Reply Daniel says: 2015-10-26 at 5:48 pm Originally posted on: I have the same issue on my SP2013 farms, activity was working some time ago but after reverting the farms Can you help Reply Brian T. Now you should be on the Search Service Application: Search Administration menu. search this blog Wird geladen...

Go through the failed jobs and look to see if you see the two jobs listed above. however, I did not verify the search service application and WSS_Logging database. So I went down the same path as before, trying to figure out what was wrong. Troubleshooting Steps 1. this page

Sharepoint 2013 Popularity Trends Report Empty

The first line shows the last file that was processed by the timer job (for that event) and the second line seems to indicate the success/failure of the import. The rename comes at a time when Microsoft moved the analytics functionality to be a part of the search component. I changed this to True and the next day, analytics data was available for reports. I tried other options such as: i.

Sign in to chat! Verify the time that data was last copied from the StagingDB to the ReportingDB and the last time that data was successfully aggregated in the ReportingDB. Came across this situation with another customer's deployment where Site usage Analytics reports don't work for one Web-application in the farm , while it worked fine on others . Sharepoint 2013 Site Web Analytics Reports I followed all of the above steps and looks like everything is looks good *.usage file is not present in 15/logs/RequestUsage.

What else I can do? (I have recycled OWSTimer) Not sure why Microsoft make their official feature so difficult to setup? Sharepoint 2013 Usage Reports Empty Ensure that Enable health data collection is enabled. Please turn on JavaScript and try again. I then recycled the timer service by triggering the Timer Service Recycle job (the correct way to do this) to ensure that the new changes were picked up.

maybe they can help 1) create the web analytics service application 2) enable "web analytics data processing service" and "web analytics web service" services on the application server where Sharepoint 2013 Popularity Trends Not Working although it is not consistent. At this point, I could have checked the WSS_Usage database to be 100% sure that the data from the .usage files were being successfully stored there, but decided that that was LastAggregationTime 2012-01-14T10:00:22.073 LastDataCopyTime 2012-04-25T20:59:19.630 Could you share your thoughts on what can i do next to resolve this issue.

Sharepoint 2013 Usage Reports Empty

Any suggestions on a fix to resolve this piece? All the analytic reports show zero count. Sharepoint 2013 Popularity Trends Report Empty Needless to say, a little scrambling got the server responding again, but for some reason the usage reports had stopped collecting data. Sharepoint 2013 Popularity Trends Zero more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed

Check if those two jobs are failing: While still on the same screen where we checked the schedule, go to Job History on the left. news We now use Angelfish Software for web analytics - you mentioned it in one of your other articles: saritha December 16th, 2014 at 10:46 | #6 Reply | Quote It worked great on the first try and next day I was able to see the counts in the report. If the data is NOT in the LoggingDB: Review Configure usage and health data collection (see above) to verify theUsage Data Collection and the Event Selection section specifies which events to Sharepoint 2013 Configure Usage And Health Data Collection

There you will find a link under the 'Timer Jobs' heading called 'Review job definitions'. Microsoft SharePoint Foundation Usage Data Processing -Daily Timerjob which processes the Event store data & populates the Search Reporting database from where reports are pulled . Hard to know without investigating further. have a peek at these guys Thanks in Advance. Gus June 11th, 2015 at 20:10 | #8 Reply | Quote Thanks for sharing and great write-up.

ine usage entry is for 6/12 and the other is 9/12 nothing inbetween. Sharepoint 2013 Analytics Reports Empty Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the Recently, the customer reported this issue and I used your scripts.

Where do i start trobuleshooting then?

It's really very informative article and it taught me many concepts. What must be the reason. From IIS, what user account is this App Pool using? …From SQL Server, what accounts have permissions for the ReportingDB? Microsoft Sharepoint Foundation Usage Data Processing I've updated the blog post to reflect this.

For an overview of how Request Usage data is processed , 1. To check Search: Go to System Settings, under Servers, click Manage Services on Server. In either case, apologies for being silent on responses and will do my best to go back and answer where I can 🙂 Reply [email protected] says: April 2, 2013 at 10:06 The reports typically get refreshed around 2am, so that's where I would start (check out a tool called ULSViewer for reviewing ULS logs).

Since 07/2013 I am MVP for Office Server & Services. On the Event Selection section, click all check boxes to select them, and then click OK. Did I cheat? What I finally found was that some of the ImportProgress.ini files used by the Import Timer job appeared to be corrupted.

Of course. C:Program FilesMicrosoft Office Servers15.0DataOffice ServerAEStore today's and past folders were there. If I run and Search history reports, they display user search data. 2013 web-analytics share|improve this question edited Feb 11 '14 at 13:52 asked Feb 10 '14 at 15:50 Lee Harrison I was having this issue where my usage reports show 0 hits.

Reply vijay verma says: 2016-02-25 at 12:11 am Originally posted on: Hi, Even after execution of powershell and time service restart and after one day still getting output as 0. ThreeWill Overview MORE ABOUT THREEWILL ThreeWill News Leadership Team Partnerships Our Approach Our Culture ThreeWill Labs ThreeWill Foundation CAREERS Careers at ThreeWill Working at ThreeWill Job Openings Job Descriptions Apply Now I think we will go with another tool... –Yann39 Aug 13 '14 at 13:02 @Yann39 did you solved your issue –adilahmed Sep 15 '15 at 10:10 1 Finally I have worked with Brian before and I am pretty familiar with Analytics in 2013..

Reply Dean Gross says: 2015-04-20 at 8:47 am Originally posted on: We are having this same problem in O365. So the next day, I checked my data and was ecstatic to see real numbers in place of zeros for the day before, telling me that all was well again. If multiple files are created in a single minute, they are differentiated by the trailing sequential number. (You can see in the illustration above that there were several files created during Reply KTNN says: 2015-05-28 at 12:02 pm Originally posted on: We had the same problem on our farm and the script corrected it.Two ideas: - We used autospinstaller- I read

Inside the folders, you should find some .log files.